Medezeggenschapsraad

 

 

 Wat is en wat doet de MR?
MR
De medezeggenschap van leerkrachten en ouders op scholen is geregeld (via de Wet Medezeggenschap op Scholen) via de medezeggenschapsraad (MR).
De MR bestaat uit 2 soorten leden, te weten leerkrachten en ouders (als vertegenwoordigers van de leerlingen). Beide geledingen hebben zelfstandig instemmingbevoegdheid bij onderwerpen die deze groep het meest aangaan. Voor de personeelsleden is dat bijvoorbeeld het formatiebeleid, personeelsbeoordeling, etc. Voor de ouders gaat het om zaken die direct gevolgen hebben voor de leerlingen, zoals veranderingen in het lesaanbod.
De MR heeft twee soorten bevoegdheden: adviesbevoegdheid en instemmingbevoegdheid. De wet geeft exact aan bij welke onderwerpen welke bevoegdheden horen.

Hoeveel tijd kost dat?

De MR heeft gemiddeld eens in de 6 weken overleg met de directie over alle zaken binnen de school waarbij de betrokkenheid van de MR van belang is. De onderwerpen variëren van alles waarvoor advies of formeel instemming van de MR nodig is tot het bijpraten over wat leeft in de school en bij de ouders.

Wie zijn de MR van Bs Manjefiek?

De oudergeleding bestaat uit Dotje Koolen, Stephanie Matthieu, Yukting Yeung. De teamgeleding bestaat uit Valeska Wentink, Heleen Kerkhof en Gertie Mater.

Algemeen:
Heeft u vragen, opmerkingen, leuke ideeën of wilt u lid worden van de MR, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen via het volgend mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling